Kavárna co hledá jméno

19:24 Kristý 12 Comments

Nových kaváren s dobrou kávou prostě nikdy nebude dost! A Praha je velká, příležitostí nespočet, a my kavárenští povaleči (a nadšenci) se můžeme jenom těšit z těchto nových podniků. Když dva dělají totéž, nikdy to není totéž, to je známá věc. A je to jenom dobře! Za posledních pár týdnů je tohle už čtvrtá nově otevřená kavárna v Praze, každá ta předchozí je něčím jiná, něčím specifická. V jedné můžete v klidu posedět, jinde si jenom na rychlovku dát supr kafe. Ale Kavárna co hledá jméno je místo, odkud se vám nebude chtít jít pryč, to vám můžu slíbit!


V jednoduchosti je krása, v detailech je kouzlo, a to tomuto podniku rozhodně nechybí. Udělat kavárnu v prostoru bývalé truhlárny, na místě, které je spíš připraveno k demolici, než tam, kde se budete setkávat nad šálkem dobrého kafe, je ve výsledku naprosto fantastický nápad. Celá kavárna je koncipována do několika místností, každá má svou funkci. Když vejdete dovnitř, nacházíte se u baru - a to ne ledajakém baru! Tohle je bar s vekým B! - po levé straně jsou dvě místnosti, výstavní část a wc (umyvadýlka jak v luxusním hotelu, vážení!). Jakmile projdete kolem baru dále, otevře se před vámi samotná hlavní část kavárny. Původní surovost prostoru se mísí s nově rekonstruovanými částmi, obrazy nebo graffity na cihlové zdi. Je zde spoustu rozličných stolů, stolků, židlí, lavic, křesílek, květin. Ta různorodost ale není náhodná, čiší z ní nápad, originalita a předně obrovské nadšení.

Na mlýnku tu mají kávu Nordbeans a na něco dobrého k zakousnutí tu též narazíte. Přes poledne můžete utišit hlad nabízenou polévkou. Jak jsem již výše psala, kavárna jede na detailech. Nápadných i nenápadných. Líbí se mi, že káva nebo čaj jsou servírovány v porcelánu s logem kavárny, a to na dřevěném "pařezovém" podtácku, též s logem; baristé mají ručně vyrobené zástěry od Dudes&Barbies. Předpokládám, že prostor před kavárnou má před sebou ještě trochu práce a taky tuším, že to bude místo, kde bude možnost zabavit ratolesti (zahlédla jsem houpačky, odrážedla a možná pískoviště?).

Jsem šťastná, že žiju v době, kdy vznikají taková místa s kvalitními surovinami, kávou, designem a originalitou! Lidi, kluci a holky, co jste se na tomhle podíleli, klobou dolů a velkej palec nahoru! Fakt skvělá práce. Asi začnu mnohem častěji jezdit na Smíchov a budu hledat jméno téhle kavárny! :)




Prostor u záchodů si většinou moc nefotím, ale toto?!



Ten bar!!



















Kavárna co hledá jméno 
Stroupežnického 493/10
150 00  Praha 5 

Po-Pá 8:00 - 22:00



12 komentářů:

  1. Vypadá parádně:) Snad si najdu chvilku, abych jí taky omrkla:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce, ať je to brzo. Věřím, že se ti určitě bude líbit a káva chutnat. :)

      Vymazat
  2. Teda.. musím říct, že tahle kavárna vypadá fakt nádherně :) Škoda, že nejsem z Prahy, ale třeba někdy až tam zase pojedu to půjdu omrknout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně doporučuji přidat do pražského seznamu! :))

      Vymazat
  3. Dnes jsem tam taky zavítala a je to tam moc pěkné!

    OdpovědětVymazat
  4. Kavárna sice hledá jméno, ale myslím, že za tu kratičkou dobu co je otevřená si našla nespočet pravidelných návštěvníků. Za poslední týden se s články o ní roztrhl pytel :). Snad každý druhý, co ho sleduju o ní píše. A každý to pojmul trochu jinak což mě teda neskutečně baví! A já se zas o chlup víc těším na Prahu. A z celého seznamu podniků, které musím navštívit (a které teda za jednu návštěvu fakt nestihnu) vím, že tahle se posouvá na místo č. 1 :)

    Ten lehce ,,obouchaný,, a nepořádný styl kavárny se mi fakt hodně líbí. Obdivuju majitele, že to dokázali takhle skloubit. To chce kus citu a špetku šikovnosti. No a ten bar...ach, miluju dřevo. A tohle je fakt pecka! :)

    Fajn den, Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastně ani nejsem překvapená, že za tak krátkou dobu se o téhle kavárně tolik mluví. Ona je prostě tak trochu jiná, než každá druhá kavárna v Praze a tím si získala své nadšence. :) Takže rozhodně doporučuji navštívit! :) Věřím, že se ti bude líbit. :)

      Vymazat
  5. Dlouho jsem hledala něco podobného na Smíchově, díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  6. Bezva! U Anděla chodím většinou do Cross Café nebo na Arbesák do Mezi řádků, ale tahle kavárna vypadá tak úžasně, že se tam co nejdřív stavím :) Perfektní fotky, musím říct!

    OdpovědětVymazat
  7. Já už jsem v kavárně nebyla ani nepamatuju :-) . Dřív jsem tam chodila tak 2 - 3 x do měsíce, ale co jsme si pořídili domů kávovar z https://www.atfornax.cz/k:1138/kavovary/ , tak už tam nechodím, protože si doma uvařím ještě lepší kávu :-) . Je fajn, že se dají i domů pořídit profi kávovary za docela rozumné peníze :-) .

    OdpovědětVymazat

⭐️ Všem moc děkuji za komentář! ⭐️